18 helmikuuta 2007

Lasikurssin satoa

Tällä kertaa ei ole yhtään valmista korua näytettävänä. Inspiraatio tuntuu olevan hukassa, kun helmiä voisi pyöritellä käsissään vaikka koko illan ilman mitään tulosta.

Esitellään nyt vaihteeksi aikaisempia lasitöitäni. Kävin viime kesänä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen järjestämän lasinsulatuksen jatkokurssin Kihniössä. Oppilaitoksen koulutustarjontaan kuuluu taide- ja sisustuslasin sekä lasinpuhalluksen linjat. Kesäkursseilla oli mahdollisuus tutustua lasinsulatuksen lisäksi mm. lasihelmien valmistukseen sekä kuparifoliotekniikkaan alan taitajien opastuksella.

Kesän 2007 kesäkurssien ennakkotiedot on nyt julkaistu. Ne löytyvät tästä osoitteesta. Oma kesälomani ajoittuu loppukesään, joten en tänä vuonna kursseille pääse. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kaikille lasista kiinnostuneille!

Alla oleva kirkas lasipala sekä päällä olevat värilliset lasisuikaleet on ensin tasosulatettu ja sen jälkeen muotoonsulatettu kevyesti kaartuvalla leija-muotilla.

Lopputuloksena kolmiulotteista ruudukkoa.

Hedelmäkulhon koristeena opaaleja ja transparentteja lasisauvoja eli stringereitä.

Pääsin kokeilemaan myös lasin hiekkapuhallusta, jolla lasiin saadaan kauniin huurteista pintaa.

Muotoonsulatettuja pieniä tuikkualustoja.

Sinisävyiseen peililasiin hiekkapuhallettuja kukkakuvioita. Kaksi kuviota on puhallettu lasin päälipuolelle ja yksi nurjalle puolelle, jolloin työhön saadaan erilaista efektiä.

Tähän työhön olen erityisen tyytyväinen! :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita töitä! Kello on kyllä todellinen kaunokainen, ihana :)

Mags kirjoitti...

Aivan mahtavia töitä!!

Anonyymi kirjoitti...

Monitaitoinen nainen! Hiekkapuhallustyöt ovat upeita, olen kukkafani. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania töitä! Tykkään kovasti :) Varmaan mielenkiintoisia tehdä nämä lasityöt!? :)

Julia kirjoitti...

Oho! Onpas upeita! Tuo ensimmäinen lautanen on ehdoton suosikkini! :D

Petra kirjoitti...

Kiitoksia!
Lasityöt vievät (helmitöiden tavoin) mukanaan, niitä on tosi kiva tehdä! Kurssillakaan tuskin malttoi syömässä tai nukkumassa käydä... ;)

Sire kirjoitti...

Hienoja töitä! Itse olen tehnyt tiffany-töitä tähän asti ja nyt keväällä on ensimmäiset kokeilut sulatuslasiin menossa. Vielä ei ole mitään päässyt uuniin saakka.