08 helmikuuta 2007

Kuvauskokeiluja

Korujen valokuvaaminen ei ole aina helppoa, varsinkin kaulakorujen kuvaaminen on tuntuu usein hankalalta. Jos ripustat korun johonkin, kameralla pitäisi päästä tarpeeksi kauas, että koko koru näkyisi, tällöin kuvista ei aina tule tarkkoja. Olen ihastellut eräiden koruntekijöiden (mm. Pape) kuvaustaitoa sekä taitoa käyttää kuvausrekvisiittaa. Outi puolestaan esitteli blogissaan pari päivää sitten sormuksia korurasian päällä kuvattuna. Itseltäni löytyi sopivan vaalea korurasia, jota nyt kokeilin kuvausrekvisiitaksi. Saa nähdä tuleeko tästä ihan tapa, vaatiihan se kuitenkin hieman enemmän vaivannäköä. Hyviä kuvia, vaikka itse sanonkin!

Raikkaassa kaulakorussa pyöreitä ja ovaaleja peridootteja, Swarovskin kristallihelmiä, pistaasinsävyisiä makeanvedenhelmiä sekä balin välihelmiä. Riipuksena lehmuksenvihreä foliosydän.

Rannekorussa samaisia makeanvedenhelmiä sekä balin hopeaa, lisäksi pyöreitä ja särmikkäitä lasihelmiä.

Granaatti on tunnetusti hankala kivi kuvattavaksi, se näyttää kuvissa usein normaalia tummemmalta tai lähes mustalta. Tässä kuvassa granaatti näyttää melko hyvältä, vaikka se onkin sävyltään vielä upeampi luonnossa. Tässä kaulakorussa on siis ovaaleja granaattihelmiä ja pyöreitä mustia onyxia. Koru ei ollut yhteistyökykyinen, kun yritin kuvata sen samaisen korurasian päällä, joten esiteltäköön se tässä kukkamaljakkoon ripustettuna.

5 kommenttia:

Eowyn kirjoitti...

Kyllähän se tekee kuvasta jotenkin elävämmän, jos siinä on muutakin kuin valkea tausta ja koru... mutta en kyllä usko, että minulla ainakaan kauheasti riittää energiaa ruveta kuviani rakentelemaan - tärkeintä on kuitenkin se, että itse koru näkyy hyvin. :) Välillä on silti kiva testailla. Noista sun kuvistasi tuli kyllä oikein kivoja myös!

Anonyymi kirjoitti...

Kuvaamisen ikuinen tuska, ja tietysti autuus kun kuva onnistuu hyvin. :) Hyvin onnistuivat sinun kuvasi, ja tosi raikas kokonaisuus tuo vihreä setti. Nam!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin ovat kuvat onnistuneet. Pirteä sekä kaunis setti!

Hyvää viikonloppua! :)

Anonyymi kirjoitti...

Täältähän löytyy tuttuja nimiä ;)

Korurasia sopii oikein hienosti rekvisiitaksi, mutta korujen värejä piti enemmän kehumani. Ihanan raikasta!

Sirpa kirjoitti...

Kauniita kuvia ja vielä kauniimmat korut. Väri on aivan ihana.