21 maaliskuuta 2009

Kutistemuovia

Pitihän minunkin kokeilla, miten muovi käyttäytyy kun sen heittää uuniin. Ei kuitenkaan ihan mikä tahansa muovi vaan askarteluliikkeissä myytävä kutistemuovi (shrink plastic). Testasin kolmea eriväristä muovia; kirkasta, mustaa ja huurrevalkoista (frosted). Kirkas kutistemuovi osoittautui heti hankalimmaksi käsitellä. Hiomattomaan pintaan tarttuivat vain permanent-tussit tai -musteet.

Kännykkäkoru ja pari avaimenperää. Huurrevalkoinen kutistemuovi on siitä mukava, että sen läpi voi piirtää vaikka puuväreillä, ja värit näkyvät valmiin työn molemmilla puolilla. Neliönmallinen avaimenperä on kuvioitu leimaamalla hiotun kirkkaan kutistemuovin pintaan, jolloin lopputulos on kauniin läpikuultava.

Mustasta muovista tuli heti oma suosikkini, varsinkin helmiäishohteisilla leimasinmusteilla koristettuna. Korvisissa lisäksi mustat lasihelmet. Käsittelin leimatun pinnan Glossy Accentilla.

Yleensä pyrin kyllä välttämään muoviosia koruissani, mutta olkoon nämä poikkeuksia.

Riipus samaan sarjaan. Tekstileimasimilla sai kivannäköistä jälkeä aikaan. Helmet tuovat riipukseen lisäpainoa, muovilevy on yksistään aika kevyt.

Innostuin kokeilemaan myös sormusten tekoa, kun törmäsin tähän ohjeeseen. Muutaman kymmenen testikappaleen jälkeen onnistuin toimimaan tarpeeksi nopeasti polttamatta sormiani.

6 kommenttia:

Seepia kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi. Ihani koruja teet ja tykkään tosi paljon aina siitä, että tehdään koruihin paljon itse, niinkuin sinulla :)

Ihana blogi, liitän sinut listalleni :)

Taika von Peppendorff kirjoitti...

Mielenkiintoisia kokeiluja, varsinkin nuo sormukset!

Hanna kirjoitti...

Nämä kutistemuovit olivatkin jo hypisteltäessä aika mielenkiintoisia ja tarjoavat aika paljon erilaisia ja nopeita mahdollisuuksia korujen tekoon.Tuskin maltan odottaa, että saan oman pakkaukseni postista...
Hanna

anna kirjoitti...

mulla kanssa kutistemuovia olis tuolla kaapissa, en oo mustasta vielä saanut mitään aikaiseksi mutta sehän on ainakin näissä sun koruissa kaikista hienoin ja näyttävin. wow.

Laura kirjoitti...

wau, tosi tyylikkään näköstä varsinkin tuo musta tavara! :D

Anonyymi kirjoitti...

Tuo korvispari on nätti! :)
Ja sormukset hauska kokeilu!