02 marraskuuta 2008

Kudontaa ja pienaskartelua

Tällä kertaa taas pieni katsaus askarruttaja-kurssin antimiin. Tässä jaksossa meillä on teoria-aineiden lisäksi kudontaa ja pienaskartelua. Kankaanrakentamisen ja sidosopin termit kuulostivat aluksi täysin salatieteiltä, mutta niisintä, pirtaanpistely, polkusten sidonta ja muut vaiheet avautuivat lopulta yritysten ja erehdysten myötä. Eräs kurssikavereistani keksikin opistolle osuvan lempinimen: "Kantapään opisto".

Sain monen päivän aherruksen jälkeen loimet puihin ja pääsin kutomaan. Ensimmäinen matto on jo loppusuoralla, palttina-sidosta trikookuteella. Toimikas-polkuset odottavat vuoroaan, loimea riittää vielä pariin pieneen mattoon.

Pienaskartelussa kokeilimme mm. krakleerausta, decoupage-tekniikkaa (ns. lautasliinatekniikka), lasimaalausta ja lasin hiekkapuhallusta.

Kirpparilta löytynyt valokuvankehys krakleerattuna kullanvärisellä ja valkoisella maalilla.

Lasin hiekka- eli raepuhallus oli minulle tuttu juttu kesäkurssilta. Tässä viinipullo on saanut pintaansa uudet kuviot.

Kellotaulussa on yhdistetty krakleerausta ja decoupage-tekniikkaa.

Ensi viikolla opettelemme kirjansidonnan alkeita...

4 kommenttia:

Papu kirjoitti...

Kivoja juttuja olet päässyt tekemään! Varmasti tosi mukavaa kun saa kokeilla noin monenlaisia asioita :D

Mags kirjoitti...

Tuo hiekkapuhallus ihastutti jo silloin aikaisemmin - hieno tuo pullo! Ja krakleerattu peilinkehys, tuotakin juttua tekisi mieli kokeilla ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Oih! Tuli ihan hillitön alanvaihtointo. Että saisi tehdä tällaisia mukavia juttuja kaiken aikaa! Onnittelut kangaspuiden kesyttämisestä, olen kerran loimet laittanut ja tekniikan autuaasti unohtanut.

Raija kirjoitti...

Siis on sulla on aivan ihana kurssi menossa, eihän tuollaista voi enää työksi kutsua, se olis juhlaa ;)