03 syyskuuta 2007

Kukonaskel

Pitkästä aikaa hopeaketjua, tällä kertaa kokeilin kukonaskel-nimistä ketjumallia. Olen nähnyt tätä ketjua kutsuttavan myös valepiina ja tähkä -nimillä. Piinaketjua se etäisesti muistuttaakin, tosin renkaita kuluu tässä ketjussa enemmän kuin piinassa. Ohje löytyy täältä. (linkki päivitetty 6.1.2010)

Ohjeesta huolimatta ketjun aloitus oli melkoista tuskien taivalta, alussa pelkkiä harha-askelia. Nukuttuani yön yli tartuin uudestaan toimeen 'uusin silmin' ja kuinka ollakaan, punos alkoi lopulta hahmottumaan. Mutta...

Huomasin ketjusta tulevan todella tiukkaa, vähän liiankin tiivistä. Vaihdoin 3,0 mm renkaat 3,5 millisiksi (lanka siis 0,8 mm). Suuremmilla renkailla sai parempaa jälkeä, kuten kuvasta näkee. 3,2 millin veivi voisi olla hyvä välimuoto, mutta sen kokoista en valitettavasti omista. Löysässä ketjussa sai olla koko ajan tarkkana, sillä virheitä tuli helposti. Ei siis kannattanut ruveta kukkoilemaan tai meni askeleissa sekaisin. ;)

Koitoksen jälkeen oli paikallaan kävely raittiissa ulkoilmassa. Ranneketju ja kamera lähtivät mukaan.

(Niinpä tietysti, eikös sieltä pistä silmään tuo huonosti suljettu lenkki...)


Ja lopuksi pari uutta kaulakorua
Golden Leaf
Lehmuksenvihreitä makeanvedenhelmiä ja Swarovskin Light Green -sävyisiä helmiä, Hill Tribe-hopeahelmiä ja pyöreitä hopeahelmiä. Riipuksena Hill Tribe -hopealehti.

Mystic
Kahta eri sävyä mv-helmiä, kordieriittiä ja delicoita. Riipuksena Hill Tribe -sydän. Kordieriittiä kutsuin aiemmin virheellisesti ioliitiksi (eng. iolite), pahoitteluni.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

.. kaunis ketju -- mullekin tuo malli tuttu.. :) .. yksi nimi on myös "kevätketju" .. :)
.. Golden Leaf .. upean värinen .. ja tosi kaunis.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeita koruja. Erityisesti tuo hopeaketju on mun mieleeni. Itse en ole kokeillutkaan vielä kyseistä ketjumallia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno ketju. Itsekin haluaisin tuollaisen tehdä, mutta mulla nuo renkulat tahtoo avautua, eikä kunnolla pysy kiinni vaan välistä sitten pääsee toinen renkula irti. Nuo kaulakorutkin kauniita.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista! :)

Sari: Tuollaiseen ongelmaan en ole itse törmännyt. Tuli mieleen, että onko renkaat kunnolla suljettu (että napsahtavat) tai sitten lanka on kierretty löysästi veivin ympäri. Tsemppiä harjoituksiin!

Anonyymi kirjoitti...

Taidokas, upea ketju!!

Golden Leaf kuitenkin iski kuin moukari!! Että on kaunis koru!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Millaista hintaa pidät hopeisilla rannekoruillasi siis ketjuilla, joissa ei ole mitään kiviä ym.?