15 kesäkuuta 2007

Pitkä odotus

Selailin joskus helmettiläisten tapaamisessa Ullan tuomaa Step by Step Wire Jewelry -lehteä, ja se vaikutti oikein kiinnostavalta lehdykäiseltä. Lehti ei ole irtomyynnissä Suomessa, mutta sen voi kyllä tilata lehden nettisivuilla. En vielä itse ole tilannut, mutta tartuin tilaisuuteen, kun eräs kanadalainen nainen myi Ebay:ssä lehden vanhoja numeroita. Mutta enpä arvannut miten kauan niitä sai kotiovelle odotella...

Myyjän kertoman (ja myös postileiman) mukaan paketti oli lähtenyt Kanadasta maaliskuun 29. päivä. Tiesin, ettei se sieltä kovin nopeasti tule, olin varautunut noin kuuden viikon odotukseen. Mutta kun ei pakettia ollut kahdeksan viikon jälkeen kuulunut, otin yhteyttä myyjään. Hän selvitteli asioita paikallisen postin kanssa, mutta vastaus oli, että ei voi muuta kuin odottaa. Ja sitä odotusta kesti eiliseen asti, 78 vuorokautta eli reilut 11 viikkoa! Paketti oli tietysti maailmoja nähneen näköinen, mutta sisältö oli onneksi kunnossa. Loppujen lopuksi siis kaikki hyvin! :)

Jo lehtien pikaiset selailut saivat pään tulvimaan ideoita. Viime postauksessa harmittelin potevani inspiraatiopulaa, mutta nyt tilanne on aivan toinen! ;) Kunpa vaan olisi enemmän aikaa toteuttaa niitä ideoita!

Olen jo pidemmän aikaa himoinnut kokeilla hopeasaven kanssa työskentelyä. Joskus nuorempana harrastin monta vuotta keramiikkaa, joten ihan perinteinen savi on kyllä tuttua. Toimelan viikonloppukurssilla siihen olisi ollut mahdollisuus hopeasaven pyörittelyyn, mutta minulta loppui aika kesken. Studiokahvila Pensseli ja kupin hopeasavikurssikin osui juuri siihen samaan viikonloppuun. No, toivottavasti jatkoa seuraa...

Tällä viikolla iltalukemisena on ollut tämä kirja:

Voi, miten siitä hopeasaven kanssa työskentelystä saadaan näissä kirjoissa niin helpon näköistä! Kauniita töitä! Kuume senkun nousee! ;)

Studiokahvila Pensseli ja kupin uudessa verkkokaupassa on kesäkuun ajan tarjous: hopeasavet ilman toimitusmaksua. Tilasin pienen testierän, jos sitä uskaltautuisi joskus vaikka kokeilemaan. Arvokastahan tuo on kuin mikäkin, mutta niinhän on hopeakin!

Oikealla ihan tavallinen hopeasavipala (10 g) ja vasemmalla ruiskutettava hopeasavi ( 10 g). Nämä tuotteet ovat ns. Slow Dry -tyypisiä, jolloin työskentelyyn jäisi enemmän aikaa, eikä savi kuivuisi ihan heti käteen. 650-sarjan savien poltto ei myöskään välttämättä vaadi polttouunia, vaan pienissä kohteissä sanotaan riittävän pelkkä butaanipoltin. Muutamia poikkeuksia kuitenkin, että esim. korkkiaineen avulla muotoiltuja töitä ei voi polttaa polttimella, vaan siihen käy ainoastaan uuni.

Korjaus 16.6: Tuotteista vain hopeasavipala on Slow Dry -tyyppiä.

Ja jotta ei jäisi vallan koruttomaksi tämä postaus:
Barbara
Pulleat ovaalit rubiinikvartsit (Satuhelmi) ja hopealankaan kiedotut punaiset aventuriinit.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs kesti lehdillä matkalla aikaa... uskomatonta! Barbara on kaunis... tykkään!:)

Mags kirjoitti...

Ah, ihana Barbara!! ja kiitos muustakin informaatio-pläjäyksestä ;-D

Anonyymi kirjoitti...

..ihana Barbara!!! .. voih.. sulla on vaikka mitä ihanaa luettavana!! ..tilasitko jostain nettikaupasti tuon kirjan? .. kun kiinnostais myös.. ;-)

Petra kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :) Helmiliina: tilasin kirjan noin vuosi sitten http://www.bookplus.fi/main.php. Katsoin, että samainen kirja on edelleen saatavilla, ja nyt sen mukana saisi opetus-DVD:n! No, voi hitsi, olisin mäkin DVD:n huolinut...

Anonyymi kirjoitti...

Jep, Kanadasta kestää aina ihan tuhottoman kauan tulla kaikki. Step by Step on hyvä lehti, olen itse ollut siihen tyytyväinen :) Nätti rannekoru! Hopeasavikirja näytti vallan houkuttavalta. :)