30 joulukuuta 2006

Organzanauhaa

Helmien pujottaminen organzanauhaa kuulostaa ehkä helpolta hommalta, mutta huomasin, että se on kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Ensimmäiset yritykset epäonnistuivat, koska käyttämissäni helmissä oli aivan liian pienet reiät ja helmen matka päättyi heti alkuunsa. Lisäksi nauhan pää alkoi rispaantua ikävästi. Kaipasin hyviä vinkkejä nauhan käsittelyyn ja niitä löytyikin tutusta osoitteesta. Luin Helmetin keskustelufoorumilta muiden harrastajien koettelemuksista organzan kanssa. Esimerkiksi nimimerkki "Taika" oli havainnut parhaimmaksi tavaksi leikkaamaan nauhan pään vinoksi ja sulattamaan reunan liekissä. Näin teinkin ja pyörittelin nauhan pään vielä neulamaiseksi ja kovetin pikaliimalla, kuten "vasu" neuvoi. Näillä ohjeilla sain lopulta valmista aikaiseksi.

Mustassa organzanauhassa tummanpunaisiä särmikkäitä lasihelmiä.


Hennon vaaleanpunaisessa organzanauhassa ensimmäiset käyttämäni Muranon lasihelmet (koko 8 mm). Venetsialaiset lasihelmet ovat perinteistä ja laadukasta italialaista käsityötä.


Lopuksi kaulakoru, jossa eri kokoisia ametistihelmiä, Swarovskin kristallihelmiä, delicahelmiä sekä violetti lasinen lehtiriipus.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, ihania organza-nauhoja. Tuo vaaleanpunainen on suloinen. Sydämeni tsoin vei tuo ametistikoru, upeasti tuo riipus sopii ametisteihin ja kristalleihin.