20 tammikuuta 2007

Tilaustyö

Minulta toivottiin tummanpunaisen makeanvedenhelmistä tehdyn rannekorun seuraksi kaulakorua ja korviksia. Rannekorun helmet olin ostanut HelmiQ:sta, mutta nämä helmet olivat ikävä kyllä ehtineet loppua varastosta. HelmiQ:n Pia vastasi sähköpostikyselyyni, että juuri tämä kirsikansävy oli loppuvuoden myydyin sävy makeanvedenhelmissä, eikä kyseistä värjäyserää ole valitettavasti enää saatavilla. Uudet erät eivät ole olleet yhtä laadukkaita, ja sen takia he eivät ole vielä ottaneet niitä lisää valikoimiinsa.

Sattui kuitenkin niin hyvä tuuri, että sain Treasure Island Pearlsilta samankokoisia ja lähes samansävyisiä helmiä! Esittelinkin ne aikaisemmassa postauksessa (sävy Deep Burgundy). Minulla oli vielä muutama HelmiQ:sta tilaama helmi jäljellä ja vertailussa uudet helmet osoittautuivat yhtä laadukkaiksi. Uudesta nauhasta täytyi tosin hylätä pari liian tummaa helmeä, mutta ne voi hyvin käyttää jossain muussa koruprojektissa.

Kaulakoru sekä korvikset Deep Burgundy -sävyisistä ovaaleista makeanvedenhelmistä (koko 6 - 6,5 mm). Kaulakoru on 42 cm pitkä ja varustettu sydänmenmuotoisella korulukolla.

6 kommenttia:

mags kirjoitti...

Hopeaa kaunnina linkkeinä ja makean veden helmiä, aah!! Tuo ON kaunis sävy, syvä ja täyteläinen :-)
-Missä ihmeessä minun TIP:n tilaukseni viipyy; kateellisena odottelen .-/

Katri kirjoitti...

Aivan hurmaavan kaunis!

Itselläkin kirsikan väriset mv-helmet odottelevat käyttöä ja olisin halunnut kierteisiin linkkeihin ne, mutta mun 0,6 mm hopealanka ei mene läpi. :( Uteliaanan kyselen, minkä vahvuista lankaa olet käyttänyt tässä? Tää on niiiiiiiin kaunis. <3

Petra kirjoitti...

Makeanvedenhelmet on siitä inhottavia, että reiät tuppaa olemaan liian pieniä. :( Useimpien helmien reikiä olenkin joutunut suurentamaan timanttipäällysteisellä poranterällä. Kierteisiin linkkeihin on tässä on käytetty 0,6 mm lankaa.

Tiina kirjoitti...

Kaunis on, ihanan värisiä helmiä!

Makeanveden helmiä tulee käytettyä harvemmin juuri sen takia kun reiänkaiverrus projekti on niin pitkä piimästä puuhaa. Hatun nosto sinulle kun jaksat moisen urakan tehdä. :)

Katri kirjoitti...

Kiitos Petra vastauksesta. Kuulostaa isolta urakalta, mutta lopputulos on todella kaunis, että kyllä se näemmä kannatti.

Tiina kirjoitti...

Kyllä on kaunis ja tuo väri on aivan upea. Itse en ole tutustunut noihin makeanvedenhelmiin ollenkaan. Hyvä tietää, että niissä on "reikäongelma", kun en kuitenkaan ehtisi niitä porailemaan. :)