04 tammikuuta 2007

Hopeavirkkausta

Kokeilin hopealangalla virkkaamista jo joskus viime keväänä käydessäni hopealankatöiden alkeiskurssia työväenopistossa. Tekniikka ei silloin ollut kovin hyvin hallussa, enkä saanut virkatuksi kuin pari yksinkertaista työtä. Sormenpäät olivat hellinä jäykän langan kanssa taiteillessa. Ohutta 0.3 millimetristä hopealankaa oli kuitenkin jäänyt vielä useampi metri jäljelle ja päätin hieman verestää taitojani. Olin joskus tilannut Villihelmestä minikokoisia peridootti-siruhelmiä, ja ne sopivat mielestäni hyvin juuri virkkaukseen.

Siruhelmet pujotetaan ensin hopealankaan (pehmeä 0,3 mm) ja virkataan tavallisia ketjusilmukoita. Virkkasin helmet kiinni joka toiseen silmukkaan, jotta helmet eivät olisi aivan kiinni toisissaan. Virkkuukoukku on kokoa 1.00.

Valmis kaulakoru kuvassa kiedottuna kaksinkerroin. Minulle tulee tuosta korusta mieleen hiirenkorvilla olevat koivunlehdet. Peridootin sävy on kauniin keväisen vihreä. Lukkosysteemin teossa olisi vielä opeteltavaa, en ole itse tuohon versioon kovin tyytyväinen (se ei onneksi kuvassa kunnolla edes näy...).

Aikaisemmin tekemäni kaulakoru, jossa hopealangan sekaan on virkattu siemenhelmiä.

Ja toinen samantyylinen

4 kommenttia:

mags kirjoitti...

Hei nyt tuli kyllä hirmuinen hinku virkata koru... Tuo peridootti on kauniin sävyinen kivi, keväinen toden totta!

inkku kirjoitti...

Komppaan magsia. :) Raikas yhdistelmä tuo peridootti ja hopea, koru näyttää samalla ilmavalta mutta kuitenkin sopivan runsaalta.

Anonyymi kirjoitti...

Millainen lukkosysteemi tuossa sitten on?

Petra kirjoitti...

Siinä on tavallinen papukaijalukko ja siihen sopiva vastakappale, mutta lopputulos on kaikkea muuta kuin siisti. Kieputin hopealankaa lukon ja vastakappaleen renkaan ympäri.