30 tammikuuta 2007

Patinointia

Helmetin foorumilla oli jokin aika sitten keskustelua hopean patinoinnista kotikonstein. Pääosaa tuossa hommassa näytteli keitetty kananmuna, lisämausteina tarvittiin mm. puhdistusainetta minigrip-pussi, patinoitavat hopeaesineet ja teräsvillaa. Kaikessa yksinkertaisuudesaan puhdistetut hopeat suljettiin samaan pussiin muussatun kananmunan kanssa ja sitten vaan odoteltiin. Käytin tässä ensimmäisessä kokeilussa marraskuisella hopeakurssilla tehtyjä renkaita, joissa on kaksi 0,6 millistä lankaa kierretty yhteen. Herätti hieman kotona kummastusta, kun sohvapöydällä lojui muussattu kananmuna. Tuskin maltoin Idolseja seurata, vaan hypistelin pussia käsissäni, kun hopean tummumisasteen vahtiminen oli paljon jännittävämpää.

Hopearenkaat olivat pussissa yön yli, osa oli hyvin patinoituneita (mustia) ja osa vähemmän (ruskehtavia). Kuvassa keskellä yksi hyvin yhteistyökykyinen yksilö. Oikeanpuolimmainen rengas on käsitelty hienolla 000-teräsvillalla, joka poistaa patinan halutuilta kohdilta kuitenkaan naarmuttamatta. Hopealangan kierteet tulevat tässä upeasti esille.

Kokosin valmiista renkaista tällaiset riipukset, vertailussa ei-patinoidut renkaat. Huomaa ero!

Kananmunalla patinointi oli sittenkin helpompaa mitä aluksi arvelin. Täytyy kokeilla joskus uudestaan. Keijo jo vitsailikin, että tämän talouden kananmunankulutus taitaa olla kasvussa... Heh, ainakin hetkellinen piikki saattaa hyvinkin tulla! :)

Lopuksi kuva tilaustyönä tehdystä kaulakorusta. Tätä ei ole kuitenkaan patinoitu. Tuttuakin tutumpia kierteisiä linkkejä ja Swarovskin kristalleja (6 mm) sävynä Montana.

5 kommenttia:

Pape kirjoitti...

Kierteet näyttää tosi hyviltä. Pitäis kans ottaa muna käteen ja testailla ;)

inkku kirjoitti...

Kierteiset lenkit tuli tosi näteiksi ja tykkäsin noista kaulakoruista mitä teit niistä. :) Itsellä on myös jumittanut kaapissa yksi rasia munia ihan vaan patinointia ajatellen ..;)

Tiina kirjoitti...

Patinointisi näyttää onnistuneen erinomaisesti. Olen itsekin miettinyt, josko uskaltautuisi kokeilemaan. Jos lopputulos olisikin varmuudella näin kaunis, niin voisinpa uskaltaakin jonain päivänä...

Tiina kirjoitti...

Montanan sininen on kauneimpia värejä kristalleissa. Tykkään kovasti tuosta kaulakorusta, se on hieno!

Kierretyissä lenkeissä patinointi näyttää todella hyvälle, hyvin näyttää munalla onnistuvan :)

Anu kirjoitti...

Upea riipus t: toinen kananmunan ystävä ;)