17 kesäkuuta 2007

Hopeasavikokeilu

Niinhän siinä kävi, ettei hopeasavi kauan pussissa viihtynyt. Kiusaus kävi liian suureksi! ;)
Aikaansaannokset yhteispotretissa. Yhdestä sydämestä lohkesi pala pois jo viilausvaiheessa ja toisen riipuksen ripustuslenkki irtosi polton jälkeen. Voisihan siihen kokeilla porata reikää jälkikäteen. Lehtikuviosta tuli oikein sievä, se kiiltää upeasti, vaikkei sitä kuvasta huomaakaan.

Tähän riipukseen olen oikein tyytyväinen. Leimana on käytetty lusikan kahvassa olevaa kuviota (heh, avokin eriparia olevien ruokailuvälineiden joukosta löytyi oikea helmi!). Tämä menee myöhemmin patinointiin.

Tarkempaa raporttia itse työvaiheista tulossa myöhemmin. Kamerani oli päivällä lainassa, enkä voinut kuvata kun vasta valmiit työt. Täytyy pitää taas joskus leipomispäivä, kun savea jäi melkein viisi grammaa jäljelle ja ruiskusavikin on vielä kokeilematta. Jatkoa seuraa... :)

12 kommenttia:

mags kirjoitti...

Todella mielenkiintoista, Petra!! Arvaa, olinko jo vähällä tilata tuota hopeasavea... Nyt vaan ei voi, ei saa, ei pitäisi... huoh!

Tiina kirjoitti...

Mielenkiintoista totta tosiaan! Hyvin olet ensimmäisessä kokeilussa onnistunut. Huvittaisi itsekin kokeilla, mutta taitaa jäädä nyt toistaiseksi väliin muiden projektien takia :)

Julia kirjoitti...

Lusikanvarsiriipus on todella ihana! Patinointi sopii siihen varmasti hyvin.

Minä onnistuin kiillottamaan pari lehtiriipusta aivan liian kiiltäviksi, kun unohdin ne kiillotusrumpuun pariksi tunniksi. Huoh. Piti samentaa ne uudestaan teräsvillalla. ;D

Helmiliina kirjoitti...

..juku.. ihania!! .. tuo lusikkaleimattu on kaikista paras!! .. odotan malttamattomana sun kuvallista raporttia!

Pape kirjoitti...

Sä osaat kyllä kaikenlaista. Hienon näköistä!

Tiina kirjoitti...

Vau, ovatpa hienoja! Tekisipä mieleni kokeilla itsekin, mutta... kun tekemistä on niiiin paljon ja helmiä on kaikki paikat täynnä. :)

varpunen kirjoitti...

Hienoja juttuja
Tämä kyllä kiinnostaa ;)

Petra kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista! Siitä vaan kaikki muutkin kokeilemaan! ;)

Raija kirjoitti...

Mur, pitikö sun nyt tämmösiä kokeiluja laittaa näytille, nyt taas meinaa mopo karata käsistä. Mutta tottapuhuakaseni kokeilut ovat onnistuneita ja kyllä itselläkinvainkummasti tekis mieli kokeilla... mutta en ... vai jos kuitenkin...eeeen...tai...

Sirpa kirjoitti...

Voi hurja mitä täältä löytyikään, voiko tuolla hopeasavella todellakin tehdä myös noin pientä? Aivan ihanaa, olispa vain uuni, jossa polttaa ;)

Petra kirjoitti...

Sirpa, ei minullakaan ole uunia! Olen polttanut hopeasavityöt tavallisella butaanipolttimella. Siitä vaan kokeilemaan! ;)

Katja kirjoitti...

No hopeasavi kokeilut on aivan ihania :)