23 syyskuuta 2007

Ruska

Eilisessä Helmetti-miitissä tuli puhetta syksyn muotiväreistä helmissä. Kotimatkalla sitten muistin erään ruskeasävyisen helminauhan, joka oli vielä korkkaamatta. Ei muuta kun tuumasta toimeen...
Ruska
Ruskeankirjavia pietersiitti-helmiä (12 x 8 mm), balinhelmiä ja hopeaa.

Rannekorussa on Hill Tribe -salpalukko.

Samasta pietersiittinauhasta tummasävyisemmät yksilöt. Pietersiitti on kyllä upea kivi, nyt harmittaa ettei tullut tilattua enempää...

Ja sitten haasteen pariin. Outi haastoi helmeilijät käyttämään omia inhokkihelmiä tai muita virheostoksia. Korukivistä selviä inhokkejani ovat unakiitti (kuten monella muullakin), hematiitti, useat turkoosit sekä monet vihreät kivet kuten malakiitti ja kalkkiturkoosi. Lasihelmistä ykkös-inhokkeja ovat millefiori-helmet, niitä en ole koskaan tilannut, mutta pari kertaa olen saanut tilaajalahjaksi ja ovat edelleen hautautuneina laatikon pohjalle. Edes tähän haasteeseen en vain pystynyt tekemään niistä mitään.

Turkoosihelmiä (tai mitä lie värjättyä kiveä) tuli ostettua joskus helmeilyn alkuaikoina. Suurimmasta osasta olin jo matkan varrella hankkiutunut eroon, mutta muutama helmi oli vielä jäljellä. Melkein hampaat irvessä väänsin niistä kaulakorun. ;)

Leftovers
Sterlinghopeiseen koruvaijeriin pujotettuja 'turkoosi-helmiä', balinhopeaa ja hopeahelmiä.

No, tulipahan tehtyä, vaikkei tämä turkoosin sijoitusta heilauttanut suuntaan eikä toiseen. Sainpa ne kuitenkin pois laatikosta pyörimästä. :)

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kauniin korun olet saanut inhokeistasi aikaiseksi.

Outi kirjoitti...

Samaa mieltä! Inhokki tai ei, koru on kaunis... samaten pietersiittikorut ovat kauniita :)

Anonyymi kirjoitti...

Pietersiittikorusi ovat kauniita, samoin inhokeista tehty!

inkku kirjoitti...

Minusta tuo leftovers on nätti, kauniin siro. :) Pidän pietersiittikoruistakin, oikein syksyisiä. Joko korvis on löytynyt? :) Ne onkin kivoja jos menee esim. lehden sivujen väliin ..