15 toukokuuta 2007

Wire Lace Ribbon

En edes yritä suomentaa tuota nimihirviötä. ;)

Tilasin Fusion Beadsilta kokeeksi muutaman jalan verran paria värisävyä 6 mm:n koossa. Ja pitihän siinä sitten hommata myös 3 mm:n kiinnityshelmiä ja 4 mm:n päällyshelmiä, kun eivät pienemmät koot riittäneet. Ja ei kun tuumasta toimeen...

Ensimmäinen kokeilu ei vielä oikein vakuuttanut. Korun kasaaminen oli hidasta ja kiinnityshelmien kanssa meinasi mennä hermot, kun eihän niitä jumbokokoisia helmiä saanut tavallisilla kiinnityshelmipihdeillä siististi puristettua. Jätin keskellä olevat helmet suosiolla aukinaiseksi ja puristin lopulta vain helmet korun päistä lattapihtien avulla. Voi arvata, että kun kiinnityshelmeä ei saa nätisti niin ei päällyshelmikään tahdo asettua! Kaiken huipuksi katkaisin nauhan liian aikaisin, ja koru jäi vajaamittaiseksi. On liian tiukka jopa minun kapeaan ranteeseeni. :( Hyvä puoli tuossa mallissa on kuitenkin se, että helminä voi käyttää värivirheellisiä tai muuten muotopuolia yksilöitä. Tässä rannekorussa olen käyttänyt nauhasta karsimiani hieman kuoppaisia vuorikristallihelmiä.

Seuraavasta työstä tuli jo huomattavasti parempi. Jätin kiinnityshelmillä leikkimiset suosiolla vähemmälle ja mukailin Fusion Beadsin ohjetta. Burgundy-sävyinen nauha sai seurakseen 8 mm:n karneoli- ja 6 mm:n poppy jaspis-helmet. Kaukaa katsottuna tuo on kuin organzanauhaa.

Samansävyistä nauhaa (Olive) kuin ensimmäisessä korussa. Helminä fancy jaspiksia. Oikein luonnonläheinen rannekoru, tuotahan voisi käyttää vaikka metsässä liikkuessa jos haluaa sulautua maastoon... ;)

6 kommenttia:

inkku kirjoitti...

Onpas jänniä! Olen tuota verkkoa joskus itsekin katsellut, mutta en ole juuri nähnyt sitä missään käytettävän. Tuo viimeinen on minun silmissäni kaikkein kaunein. :)

Katri kirjoitti...

Minäkin olen samaa verkkosukkaa katsellut sillä silmällä. Kauniita koruja olet saanut aikaan siitä.

Outi kirjoitti...

Tosiaan ovat kyllä jännän näköisiä! Tosi kivoja koruja, ja ainakin taatusti erilaisia :D

Helmeilevä Helise kirjoitti...

Jestas, ompas kivoja!! Tuohan on hauskaa nauhaa!! Tykkään noista kaikista!!!! :D

Petra kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista!

Tuo verkkosukka on oikein kuvaava nimitys, pointsit siitä Katrille! Jos vielä lisäis ribbon-termin perään niin siitähän tulis verkkosukkanauha! :D

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hienoja vinkkejä ja ihan kauniita luomuksia. Todella käyttökelppoinen vinkki tuo muotopuolien piilottaminen, jokaisella kun on jokunen pussillinen sellaisia helmiä, joille ei muuten käyttöä olisi. Kiitos.