11 huhtikuuta 2009

Lasihelmiä kierrätyslasista

Osallistuin tämän lukuvuoden viimeisellä vapaasti valittavien viikolla lasihelmi-kurssille. Opettajana oli lasinpuhallusartesaani Jan "Janne" Torstensson ja apuopettajana korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaaniksi opiskeleva Anna-Kaisa.

Opettelimme lasihelmien valmistusta sulasta lasimassasta perinteisellä kiertämismenetelmällä. Ensimmäisenä päivänä harjoittelimme perusmuotoja ja toisena päivänä pääsimme jo leikkimään värijauheiden kanssa. Haastavaa ja aika hikistä puuhaa, sillä polttouuni hohkasi 1100 asteen lämmössä. Puolen tunnin uunivuoron jälkeen oli pakko päästä vilvoittelemaan.

Ja mitäs sieltä jäähdytysuunista paljastuikaan? Käytin uunituoreita kierrätyslasihelmiä korujeni riipuksina ja kieputin sekaan muita helmiä.

Pyöreä helmi oli kaikista hankalin tehdä. Juuri kun olit saanut hyvänmuotoisen lasiaihion tikun päähän niin viimeistään tikkua irroittaessasi lasimassa lässähti kasaan. Tässä korussa on yllättävän hyvin onnistunut yksilö. Kaulakorun lisämausteina on amatsoniittia, kyaniittia, Swarovskin kristallihelmiä sekä hopeaa.

Raikkaan vihreä lehtiriipus, korun ketjuosassa vuorikristallia, makeanvedenhelmiä, Swarovskin kristallia sekä hopeaa.

Hempeä sydänriipus kera makeanvedenhelmien, Swarovskin helmien ja -kristallien sekä hopean.

Keväisen vihreät korvikset.

Pirteän oranssi lasihelmi pääsi rannekoruksi hopeahelmien ja persikkajadehelmien kanssa.

Sydänriipus puuvillanyörissä.

Kukanmuotoinen kännykkäkoru.

Eivätkä kaikki helmet päässeet vielä koruiksi asti... ;)

5 kommenttia:

mags kirjoitti...

Oi!! Tuntuu varmaan ihanalta saada ikiomia lasihelmiä koruihin!
Aika mukavan mojova kasa noita onkin *kadehtien toteaa hän*

inkku kirjoitti...

Onpa kivoja. :) Mulla on parhaillaan menossa se lasinsulatuskurssi josta silloin kyselinkin. Maltan tuskin odottaa ensi kertaa että näkee työnsä jälkiä!

Anonyymi kirjoitti...

On ilmestynyt mielenkiintoisia värejä sun koruihin. Et varmaan arvaa, mitkä on mieluisimpia meikäläiselle :) Upeita ja kauniin hempeitä koruja taas kerran.

Mimma kirjoitti...

Wau...ihana blogilöytö!

Olin viikonloppuna hopeaketjukurssilla ja innostuin mielettömästi. Todella kauniita koruja oot tehnyt. Toivottavasti itsekin tekee yhtä hienoja jonain päivänä.

Aurinkoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja koruja, eksyin tänne sivulle kun etsin tietoa lasinsulatuskursseista :)!