15 lokakuuta 2007

Juotoskokeiluja

Päätin kokeilla uusimmassa Step by Step Wire Jewelry -lehdessä ollutta mallia "Reversible Cabochon Prong Setting". Malli on toteutukseltaan melko yksinkertainen, mutta kuitenkin monikäyttöinen. Valitsin ensimmäisiin kokeiluihin omatekemiä sulatuslasipaloja.
Tämä on aika kookas ja painava riipus, kokoa 28 mm x 35 mm. Alunperin oli tarkoitus tehdä pienempi ja langatkin olin mitannut ja leikannut pienemmän mallin mukaisesti. Muutin mieleni vielä viime metreillä. Lankojen mitoitus ei siksi ole aivan kohdallaan ja keskipiste ei ole keskellä. Kuten kuvasta näkee, kaksi lankaa kiintyivät toisiinsa hieman liikaa juotosvaiheessa. En ollut myöskään tyytyväinen langanpäiden sulatukseen, joten vasaroin päät littanoiksi ja väänsin mutkalle. Siinä touhussa onnistuin vielä katkaisemaan yhden langoista... Tämä tekele kuuluu siis sarjaamme 'tulipahan tehtyä'.

Toinen versio muistuttaa jo enemmän lehdessä ollutta mallia ja näyttää aika kivalta!


Tässä siis pienempi lasipala, kokoa 24 mm x 24 mm. Hopealankojen yhteenjuottaminen meni ihan nappiin. Langanpäät tottelivat myös paremmin käskyjä ja jopa muistuttavat palloja. Tässä kohtaa siis vältyttiin kurinpitotoimilta (vasarointi). Jotenkin tykkään enemmän tuosta nurjasta puolesta...

Kuvien olisi tarkoitus näkyä rinnakkain, näkyykö kaikilla? Jos ei niin täytyy pienentää...

4 kommenttia:

KoukkuHelmi kirjoitti...

Hei - Mozillalla täällä katselen, ja ihan näkyy oikein 2 kuvaa rinnakkain.

Alempi on tosiaan hieno. En ole juottamista vielä kuvitellutkaan, eli en osaa mieltää, että miten vaikeaa/helppoa se on.

Irja

Raija kirjoitti...

Jännä riipus systeemi. Alempi on kyllä juu hyvän näköinen ja nämä sinun lasisulatus riipukset on myös upeita.

Patina kirjoitti...

Huisan kauniita riipuksia ja jännä ripustus systeemi...

Helmilina kirjoitti...

.. hui.. upeita! .. makeita, moderneja.. :)