31 elokuuta 2008

Lisämuisti

Jo ensimmäisinä päivinä tuli selväksi, että kouluvuoden aikana on luvassa muutakin kuin askartelua. Tenteillä meitä ei (ainakaan vielä) peloteltu, mutta kirjallisia tehtäviä on tulossa.
Opiskelijalle erittäin tarpeelliseen välineen eli muistitikun koristeeksi syntyi ketju hopealangasta ja helmistä. Nyt saa työselosteet, oppimispäiväkirjan ja portfolion tyylikkäästi talteen.

Ketjun helminä larvikiittia, mustaa onyksia sekä Swarovskin pyöreitä kristallihelmiä. Onyksien ympärille on kiedottu vielä ylimääräinen kieppi hopealankaa. Ketjun pituus on 72 cm ja muistitikku on kiinnitetty kännykkäkorunauhalla.

27 elokuuta 2008

Opiskelijaelämää

Terveiset täältä Kankaanpäästä! Kolme päivää opiskeluja on nyt takana ja tosi kivaa on ollut! Vaikka ryhmämme ikähaitari on melko suuri (parikymppisistä lähes kuusikymppisiin) ei se ole menoa haitannut. Löysimme heti yhteisen sävelen! Kaikilla tuntuu olevan kädentaidot lähellä sydäntä ja ryhmästämme löytyy monen eri erikoisalan osaajia. Minuakin jo kysyttiin vetämään pientä kurssia hopeasavesta.

Asuntola-asumiseenkin olen sopeutunut yllättävän helposti, vaikka tietysti pientä koti-ikävää onkin. Asiaa on kuitenkin helpottanut paljon, että sain mukavan kämppiksen (joka sattumoisin tekee myös itse koruja). Kankaanpää tuntuu muutenkin oikein rauhalliselta pikkukaupungilta ja opisto on tosi nätillä paikalla järven rannalla. Tänä iltana pääsee testaamaan rantasaunan, ties vaikka ihan pulahtamaan uskaltautuisi. ;)

Viikonloppuna täytyy ottaa kotoa mukaan vähän helmeilytarvikkeita niin pääsee tekemään koruja. Iltaisin on kuitenkin reilusti vapaa-aikaa, jolloin ehtii tehdä omiakin juttuja. Palataan siis myöhemmin asiaan!

23 elokuuta 2008

Rannekkeita tilauksesta

Afrodite-kaulakorun uusi omistaja toivoi setin täydennykseksi rannekorua.

Materiaalit ovat muuten samat kuin kaulakorussa, mutta kaksoiskartiot on korvattu samansävyisillä rondelleilla.

Koruun hupeni varastoni vihoviimeiset pätkät 0,6 millisestä hopealangasta. Lisää on jo tilattu, mutta lanka tulee todennäköisesti vasta ensi kuussa. Nyt on tietysti pää täynnä ideoita, joihin tarvitsisi juuri tuon paksuista lankaa...

Fasettihiotut amatsoniittikolikot hopeisilla kiemuroilla koristettuna (nollaviitosen lankaa sentään vielä löytyi).

Ja vielä yksi (jo aikaisemmin syntynyt) patinoitu rannekoru tilaustyönä:

Africa
Punaista akaattia, makeanvedenhelmiä ja lasihelmiä, hopeisilla sydän- ja ristiriipuksilla somistettuna.

17 elokuuta 2008

Kello (osa 2)

Askarruttaja-kurssin alku lähestyy, enää viikko töitä jäljellä. Sain jo ensimmäisen jakson lukujärjestyksen. Kädentaitoaineista aloitamme kankaankuvioinnilla, muita aineita ovat mm. tuotesuunnittelu, ohjauksen teoria, tietotekniikka ja psykologia.

Viiden ja puolen vuoden jälkeen paluu koulunpenkille. Miten sitä mahtaa sopeutua?

Hopeaketju on Bubbles-punosta, millin langasta 5,0 mm ja 3,0 mm veiveillä. Päädyissä on pienemmän renkaat, jotta salpalukon saa kiinni. Muistuttaa hieman viime vuonna tekemääni kelloa, renkaatkin ovat lähes samaa kokoa.

Eihän sitä sovi myöhästyä tunneilta (ainakaan ruokatunneilta)! ;)

16 elokuuta 2008

Valoryijy

Sateinen sää ei juuri houkutellut ulos, joten oli hyvä päivä viimeistellä valoryijy. Sain ompeluosuuden valmiiksi jo viime viikonloppuna, mutta koko alkuviikko meni rimojen sahauksen, maalauksen ja kiinnityksen parissa. Viimeinen (ja mukavin) osuus oli valojen asennus.

Valmista tuli! Urakkaan meni kaiken kaikkiaan noin kuukauden päivät (tai siis illat). Ryijy löysi paikkansa olohuoneen pimeimmästä nurkasta. Ylempi kuva on tosin otettu salaman kanssa joten hämäryydestä ei ole tietoakaan.

Valoryijyn materiaalit ovat Pirkanmaan kotityö Oy:n verkkokaupasta. linkki päivitetty 21.2.2010

14 elokuuta 2008

Uutta ja tuunattua

Koruiluun ei ole viime päivinä jäänyt aikaa, mutta jotain pientä kuitenkin...

Porcelain
Hempeä kaulakoru, jossa on makeanvedenhelmiä, Botswanan akaattia, vuorikristallia sekä pieniä lasihelmiä. Salpalukko ja hopeahelmet Hill Tribe -hopeaa.

Ocean Soul Reborn
Tuunattu Ocean Soul -kaulakoru uudella riipuksella. Kyseinen Swarovskin riipus kuuluu sarjaan "ai oliko mulla tällainenkin?"

Taannoinen helmipöytä-postaus sai äidissäni aikaan (kauhu)reaktion, jonka seurauksena hän tarjoutui sponsoroimaan tyttärelleen uuden työpöydän.

Ja tässä se nyt on koko komeudessaan! Kiitos äiti! Ja kiitokset myös avokille, joka suoritti käytännössä koko kasausoperaation. Olen itse todella kädetön näissä puuhissa.

Kului tuskin viisi minuuttia niin helmitarvikkeet olivat jo vallanneet pöydän. Ihanaa kun saa tavaroita piiloon kaappiin ja laatikoihin!

06 elokuuta 2008

Napit vastakkain

Puoliporatuista makeanvedenhelmistä sekä hopeisista kuppimallisista tapeista tehdyt nappikorvakorut. Sävyt messinki, valkoinen ja mauve.

Peacock
Tilaustyönä tehty kolmerivinen rannekoru peacock-sävyisistä makeanvedenhelmistä sekä hopeasta. Tässä luontopolun vierellä napatussa kuvassa helmien sävyt erottuvat hienosti.

01 elokuuta 2008

Renkaita ja palloja

Elokuun alkajaisiksi uutta hopeista kimallusta korviin ja kaulaan.

Nämä korvikset on tehty mukaellen CGMaillen ohjetta "Shaggy Loops". Varsin veikeä ketjumalli, joka sopii parhaiten juuri korvakoruihin. Ranteessa ketju näyttää melkoiselta sekamelskalta.

Tänään saapui kiva paketti Helmiliinan putiikista. Tilasin muun muassa hopeista palloketjua ja sileitä helmikalotteja, jotka esiintyvät tässä yksinkertaisessa kaulakorussa. Riipusosaa (kuvassa Swarovskin helmi) voi vaihtaa fiiliksen mukaan.