29 kesäkuuta 2008

Verkkoketju

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös kesäloma. Uskottava se vain on, että aamulla on taas lähdettävä töihin. Lomaltapaluun ahdistusta lievittääkseni tein vaihteeksi hopeaketjun.

Verkkoketju (inverted round maille), jonka sisällä on kristallihelmiä.

Hopealanka on 0,8 mm, renkaat 3,5 mm ja kristallit 4 millisiä. Helmet ovat vapaana verkon sisällä, eli mitään vaijeria ei korussa ole.

Valmis koru tekijänsä ranteessa.

13 kesäkuuta 2008

Punottuja

Kaveri kysyi pystyisinkö korjaamaan hänen mummoltaan saaman sittemmin katkenneen helminauhan. Melkoinen haaste, sillä punottu koru oli 130 cm pitkä! Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin kokeilemaan helminauhan punomista yksinkertaisella langalla, vaikka olin tehnyt kaikki aikaisemmat helminauhat kaksinkertaisella langalla. Varastosta sattui vielä löytymään sopivan värinen ja paksuinen kaksimetrinen pätkä helmisilkkiä. Uhkarohkeana lähdin kokeilemaan, miten onnistuu, riittääkö punomisvara, miten päätellään, ei kai lanka vaan katkea kesken kaiken?!

Kun vauhtiin pääsi, ei olisi millään malttanut lopettaa. Menin sinä iltana nukkumaan vasta yhden jälkeen yöllä. ;)

Kaisa
Mutta tässä se nyt on. En tiedä onko tehty sääntöjen mukaisesti, kun en etsinnöistä huolimatta löytänyt kunnollisia ohjeita. Muutaman kerran jouduin turvautumaan nuppineuloihin, kun solmu jäi liian kauaksi helmestä. Korun päättelyä helpotti se, ettei korussa ole lukkoa, tosin viimeiset solmut varmistin pikaliimalla. Niin ja lankaa jäi vielä 13 cm jäljelle!

Cinderella
Punomisvimma jäi päälle ja tein vielä yhden kaulanauhan. Vaaleanpunaisia makeanvedenhelmiä suloisella sydänlukolla somistettuna.

Mint Caramel
Jälleen yksi lisäys Caramel-korvakorusarjaan. Ihania mintunvihreitä ja vaaleansinisiä makeanvedenhelmiä sekä hopeaa.


Blogini on tauolla seuraavat kaksi viikkoa. Toivottelenkin kaikille lukijoille oikein lämmintä ja rentouttavaa juhannusta!

08 kesäkuuta 2008

Väriä ranteeseen

Eilisen rannekoruinspiraation tuloksia:

Picasso

Näitä upeakuvioisia turkooseja jaspiksia ehdin pyöritellä käsissä monesti ennen kuin oikeat seuralaiset löytyivät; värjätty kalsedoni ja Balin hopeahelmet.

Golden Meadows
Oliivijadea ja kullanvihreitä makeanvedenhelmiä, lanka ja korunosat kultadupleeta.

05 kesäkuuta 2008

Kertausharjoituksia

Monen viikon tauon jälkeen varovainen aloitus helmeilyyn. Ensimmäisenä harjoituksena syntyi yksinkertainen vaijerikoru.

Hazy Pastel
Pastellinsävyisiä makeanvedenhelmiä, ruusukvartsia ja pieniä lasihelmiä. Pituutta tällä kaulakorulla on 85 cm, voi pitää joko yksin- tai kaksinkerroin.

Seuraavaksi uskaltauduin jo hopealangan pariin:

Peachy
Koska viime vuonna tekemäni nilkkakoru oli tehnyt katoamistempun, piti tehdä uusi tilalle. Swarovskin rondelleja ja kaksoiskartioita, persikan- ja malvansävyisiä makeanvedenhelmiä sekä hopeaa.