20 joulukuuta 2007

Jouluntoivotus

Mukavaa joulunaikaa kaikille lukijoille!

18 joulukuuta 2007

Pussillinen kiviä

Sain tänään käsiini mahtavan kasan kivihelmiä! Osallistuin Outin järjestämään kimppatilaukseen GemMalliin, jonka saaliina oli kilokaupalla toinen toistaan kauniimpia kivinauhoja (minulla kuitenkin vain 11 nauhaa).

Nauhat ylhäältä alaspäin:
Sininen tiikerinsilmä
Botswanan akaatti, tumma
Sininen tiikerinsilmä
Brontsiitti
Pietersiitti
Rutiilikvartsi
Kyaniitti
Serafiniitti
Akvamariini

Lisäksi fasettihiottuja labradoriitti-brioletteja, jotka eivät tässä kuvassa suostuneet näyttämään parhaita puoliaan...

... toisin kuin tässä otoksessa.

Tilauksen arvokkain nauha oli 6 millisiä serafiniitti-kiviä, joita olin himoinnut jo pitkään. Voih, mitä kaunottaria! :)

16 joulukuuta 2007

Kuvia

Viikonlopun päätteeksi pieni kuvapäivitys.

Upeasti välkehtivä labradoriittihelmi sai seurakseen kordieriittia, makeanvedenhelmiä ja delicoita. Korun lasihelmet kimaltavat myös kauniisti, mutta eivät vedä vertoja labradoriitille. Koru on reilut 70 cm pitkä, joten sen saa myös kaksinkerroin.

Mahonkiobsidiaania, onyksia ja lasihelmiä.

Riipuksena pikkujoululahjana saatu briolettimallinen helmi.

Lopuksi vielä korusetti, jonka tein kaverille 30-vuotislahjaksi. Kaulakorun ja rannekorun materiaaleina helmiäislasihelmet ja hopea.

12 joulukuuta 2007

Jouluvalmisteluita

Korurintamalla on ollut aika hiljaista, ei ole ollut aikaa eikä juuri inspiraatiotakaan. Joulupuuhaa kuitenkin riittää ja vielä olisi pari lahjaideaa toteuttamatta. Tässä kuitenkin yksi vastavalmistunut rannekoru.

Brontsiittinugetteja, savukvartsia ja balinhopeaa.

Joulukortit tuli tehtyä pari viikkoa sitten. Tässä hieman kurkistusta kirjekuorien sisään...







09 joulukuuta 2007

Tilaustöitä

Joulun lähestymisen huomaa ainakin siitä, että tilaustöitä kysellään enemmän kuin tavallisesti. Toivottujen korujen värimaailma on pääasiassa punaista tai muuten juhlavan kimaltavaa, kuten seuraavissa koruissa.

Tilaajan toivomuksena oli tummanpunainen kaulakoru riipuksella. Korussa makeanvedenhelmiä, granaattihelmiä ja punaisia tiikerinsilmähelmiä pienillä hopeahelmillä erotettuina. Irroitettavana riipuksena lasinen foliosisussydän.

Stardust-kaulakorun seuraksi toivottiin rannekorua ja korvakoruja. Tämä oli hankala kuvattava, mutta onnistuin lopulta säätämällä valotusta reippasti miinuksen puolelle. Rannekorun helmet näyttävät otoksessa hyviltä, mutta korvisten helmiin ei pokkarin tarkkuus enää riittänyt.

Tässä setissä on samoja mv-helmiä kuin ensimmäisessä korussa. Nämä korut ovat kuitenkin lähdössä eri henkilölle.

Ja sitten joulupipareita leipomaan... :)

03 joulukuuta 2007

Joulupata

Osallistun tänä vuonna Joulupata-keräykseen huutokauppaamalla muutaman lasikorun Helmetin foorumilla. Kertyneet eurot kilahtavat Joulupadan www.helmetti.fi -keräyspottiin.